TOKAT'LI STK 'LAR
11/05/2013 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL SONUÇLARI HK.

TOKATLI SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

Sayı   : 2013/08

Tarih: 15-05-2013

Konu: 11/05/2013 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL SONUÇLARI HK.

Sayın Üyemiz;

Hepimizin bildiği gibi,  günümüzde ekonomi, Tümleşik bir olgudur, bizim üretip bizim tüketeceğimiz bir ekonomi Ortaçağda kaldı, o nedenle Tokat’ı Türkiye nin sıradan bir ili olarak görmemeliyiz, biz Sanayiciler ve İş Adamlarımız hedef koyarsak mutlaka başaracağımıza da inanmalıyız. Eğer ürettiklerimizi Türkiye sınırları dışına çıkaramaz isek gelişmemiz ve Tokat’tan göçü önlememiz mümkün olmayacaktır ve Türkiye nin genel gelişme eğrisinden kurtulamayacağız anlamındadır.

Sayın üyemiz;

Mutlaka istihdam yaratmalıyız ve mutlaka birlik içinde el ele vererek Sanayileşmeyi, Üretim artışını verimliliği ve İstihdamı her bir sektörde artırmalıyız. Bunun için sen/siz üzerinize düşeni yaparsanız birlikte beraber demesini ve öyle düşünmesini ilke edinirsek, bütünleşme-de biz başarılı olacağız bunun örneklerini bir sonraki Genel Kurullarda ve istişare toplantı-larında konuşup tartışacağız.

Sayın üyemiz;

Derneğimizin bir önceki Yönetim Kurulu başkanı Sayın Solmaz BAKIR  28 arkadaşı ile birlikte Dernekten istifa etmişlerdir. Bu arkadaşlarımız Tokat’a Tokat’lıya ve Tokat adına kurulmuş sivil toplum örgütlerine kötü örnek olmuşlardır, bunları esefle kınamalıyız, elbette Dernekten İstifa edebilirler ancak Seçimde aday olup da Seçimi kaybedince Dernekten istifa etmeleri bizim yapımıza zarar vermez, hatta bizi daha da güçlendirerek, içimizdeki art niyetli kişilerin gerçek yüzlerini görmemizi sağlamıştır.

Derneğimizin olağanüstü Tüzük Genel Kurulu 11 Mayıs 2013 günü yapılmış olup Dernek tüzüğü değişmiştir.

Yeni Tüzüğe göre Vergi Levhası ve Oda kaydı olmayanlar Derneğe Üye olamazlar, ancak Fahri ve Onursal üye olabilirler, Fahri ve Onursal üyeler Aidat ödemezler bağış yapabilirler.

BİRLİKTE TARTIŞACAĞIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ;

Bu duygularla İşlerinizde başarılar diler Saygılar sunarız.
                                                                                                                                     YÖNETİM KURULU, adına

                                                                                                           Genel Başkan

                                                                                                            Dursun BAYRAM



TOSİAD- TOKATLI SANAYİCİ VE İŞ  ADAMLARI DERNEĞİ

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

        Tokatlı Sanayici Ve İş Adamları Derneği'nin  2013 yılı olağanüstü genel kurul toplantısını yapmak üzere 11/05/2013   tarihinde saat 14.05 ‘da Nazım Hikmet Kongre Sanat Ve Kültür Merkezi,  Çamlıca Mah. Bağdat Caddesi Demetevler-Yenimahalle -Ankara adresinde toplanıldı.          

Genel Kurul Toplantısına başlanmadan önce yapılan incelemede:

1-Genel Kurul Toplantısına ait davet ilanlarının toplantı yer, saat, tarih ve gündemi gösterilerek yapıldığı, gündemi içeren davet ilanlarının 15 gün önce İl Gazetesinde ilan edildiği, üyelere  mail ve web sayfasında yazılı olarak bildirildiği,

2-Genel Kurul toplantı listesinde (Hazirun) da 62 üyenin kayıtlı bulunduğu, toplantıda ise Hazirunu imzalayan 30 üyenin hazır bulunduğu,

3-Toplantıya gelenlerce genel kurul toplantı listesine atılan imzalara göre toplantı yeter sayısının olduğu anlaşıldığından toplantı Dernek Başkanı Dursun BAYRAM tarafından açıldı.

GÜNDEM MADDELERİ

Madde 1: Açılış, Saygı duruşu ve yoklama yapıldı.

Madde 2: Tek Önerge ile Divan heyeti seçimi yapıldı.  Divan  Başkanlığına Hacı Mustafa İPEK, Katip üyeliğe Serdar KENDİR, Sayman Üyeliğe Murat TOPAÇ  seçildi.

Madde 3: Divan heyetine  tutanakları imzalama yetkisi verildi.

Gündemin 3. Maddesinden sonra, Gündeme bir madde eklenmesi için, Dursun Bayram ve arkadaşlarınca verilen önerge oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Gündemin bu haliyle yürütülmesi oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Madde 4: 5.Maddede tartışılacak ve maddeleri değişen Tüzüğün uygulanmasında Yönetim Kuruluna Yetki verilmesi, Derneğe ihtiyaçları doğrultusunda taşınır, taşınmaz menkul ve/veya         gayrimenkul satın alınması ve dernekte personel istihdam edilmesi konuları müzakereedilerek derneğin ihtiyaçlarını karşılamak üzere derneğe taşınır, taşınmaz menkul ve/veya gayrimenkul satın alınması veya mevcutların satılması ve ihtiyaçlar ölçüsünde dernekte personel istihdam edilmesi konularında dernek yönetim kuruluna yetki verilmesine oybirliği ile karar alındı.

Madde 5: Dernek tüzüğün tüm maddelerinde değişiklik yapılması müzakere edildi.  Değişiklikle ilgili söz alan Başkan Dursun BAYRAM Tüzüğün değişen maddelerini anlatarak, bu değişiklikle Genel merkez ve Genel Başkanlık olacağını, Danışma kurulunun yedekli seçime gireceğini, Üyelik girişi için Giriş Ödentisi olarak 250,00-TL Alınması ve aylık Aidatın da 30,00-TL (yıllık 360,00-)TL olması gerekli olduğunu Derneğimizin Şirketler ve Kooperatifler kurmasının gereğini anlatarak Derneğimizi büyüteceğini anlattı. Değiştirilecek tüzükle Derneğimizin Yurt içi ve Yurt dışında Şubeler açacağını Şube Gelirlerinin %10 nun Genel merkeze aktarılmasını anlattı.

Başkaca söz alan olmadı, Dernek tüzüğünün “şubesiz” şeklindeki 26 (yirmialtı) Maddesi “ Şubeli“ olacak şeklinde; 28(Yirmisekiz) Maddesinin değiştirilmesi ve bu tüzük ekindeki t0plam 3(üç)maddelik   TOSİAD üyelerinin uyduğu iş ahlakı ilkeleriyle birlikte kabulü oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Madde 6: Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ümit Lütfi BOZTEPE birlik mesajı vererek sorunların burda konuşulup kalmaması gerektiğini anlattı. Söz alan Cemal YAVUZ TOSİAD ın bir meslek kuruluşu olduğunu bu tüzük değişikliğinin iyi olduğunu Tokat ın sorunlarıyla ilgilenmemiz gerektiğini Almus ilçemizdeki Barajın Balıkcı barınakları ve havuzlarla doğayı kirlettiğini bunun önüne geçmeliyiz dedi. Dernek Başkanı Dursun BAYRAM genel kurul toplantısına katılan üyelere teşekkür etti.

Gündemde görüşülecek başka bir husus kalmadığından ve alınan kararlara muhalefet şerhi koyan bulunmadığından Divan Başkanı Hacı Mustafa İPEK tarafından toplantıya aynı gün ve saat 16.40 da son verildi.11/05/2013



Hacı Mustafa İPEK
Divan Başkanı
Serdar KENDİR
Yazman
Murat TOPAÇ
Sayman

 

  
3183 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın